micul print
Interesante

Despre Micul Prinț din Moldova și despre tânăra care îl îmbracă

Trebuie să citească și alții acest articol?
 • 65
 •  
 •  
 •  
  65
  Shares

În News Feed-ul meu de pe Facebook a ajuns un articol care mi-a stârnit o reacție de genul awww încât nu m-am putut abține și am decis să scriu și eu aici pe Blog de Carte.

Anul trecut pe 10 august, în Republica Moldova, mai exact la Valea Morilor, a fost inaugurat un mic monument. Este vorba despre Micul Prinț care se află pe asteroidul B 612.

Poză preluată de pe diez.md

Proiectul acestui mini-monument a fost realizat de către un designer pe nume Igor Uduslivii. Ideea i-a venit după ce a observat că lipsesc unele sfere decorative de pe gardul care împrejmuiește lacul de la Valea Morilor.

Igor s-a gândit că unul dintre acele locuri libere ar putea fi ocupat de către Micul Prinț. Iar ideea lui a fost una demnă de un geniu. Părerea mea!

Poză preluată de pe diez.md

Despre Igor putem spune că este un pasionat al literaturii, deoarece mai deține și un alt proiect numit Jackets + Bookmarks, proiect care de asemenea este foarte ingenios.

Poză preluată de pe icoeye.com

Despre mica statuie puteți citi mai multe pe diez.md.

Înainte de a afla de existența acestei mici statuiete din Moldova, am aflat că o tânără îl îmbracă adesea. Tot pe diez.md am aflat de toată această minunăție.

Poză preluată de pe diaz.md

Stând singurel pe marginea lacului, cu siguranță Micul Prinț simte și el iarna din jur. Iar un fes și un fular i-ar prinde tare bine. Așa s-a gândit probabil Sașa. Și n-a gândit rău deloc!

Sașa este o tânără pasionată de croșetat care nu a stat prea mult pe gânduri atunci când a aflat de ideea lui Igor Uduslivii de a crea hăinuțe pentru Micul Prinț.

Sașa este la rândul ei o mare fană a Micului Prinț, iar asta se vede în primul rând în colecția sa de cărți Micul Prinț în 5 limbi diferite.

Pe Micul Prinț din Valea Morilor îl consideră un prieten la care merge adesea atunci când din mâinile ei ies noi hăinuțe, sau pur și simplu când i se face dor de el.

Și pe cât de frumoasă e mica statuie sau ideea în sine de a o îmbrăca, la fel e și Sașa:

sasa micul print
Poză preluată de pe diez.md

Cam cât de drăguță e toată treaba asta? Eu unul aproape că m-am îndrăgostit. 😀


Trebuie să citească și alții acest articol?
 • 65
 •  
 •  
 •  
  65
  Shares

Lasă un răspuns